Dyrlægehuset i Holte

Loppe- og flåtbekæmpelse

5/5 (5)

Dyrlægen anbefaler loppe og flåt bekæmpelse

Når en hund eller kat kommer hjem med sin loppe kan det være starten til et loppecirkus – en hun loppeLoppemidler og loppekur lægger 40 æg pr. dag i ca. 10 dage.

Disse drysser af rundt omkring i vores hjem og udklækkes med forskellig hastighed.

1 Loppemidler og loppekur  bliver til 400 Loppemidler og loppekurLoppemidler og loppekur
400 bliver til 16000 Loppemidler og loppekurLoppemidler og loppekurLoppemidler og loppekurLoppemidler og loppekur
16000 bliver til 640000 En loppe bliver til 400 æg på ti dage, der udklækkes med forskellig hastighed!En loppe bliver til 400 æg på ti dage, der udklækkes med forskellig hastighed!En loppe bliver til 400 æg på ti dage, der udklækkes med forskellig hastighed!En loppe bliver til 400 æg på ti dage, der udklækkes med forskellig hastighed!En loppe bliver til 400 æg på ti dage, der udklækkes med forskellig hastighed!En loppe bliver til 400 æg på ti dage, der udklækkes med forskellig hastighed!En loppe bliver til 400 æg på ti dage, der udklækkes med forskellig hastighed!En loppe bliver til 400 æg på ti dage, der udklækkes med forskellig hastighed!En loppe bliver til 400 æg på ti dage, der udklækkes med forskellig hastighed!En loppe bliver til 400 æg på ti dage, der udklækkes med forskellig hastighed!

osv. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lopperne elsker den varme sommer

De tropiske sommertemperaturer forårsager eksplosion i antallet af lopper, hvilket medfører øget smitterisiko for både hund og kat.

Lopperne, der normalt har det fint indendørs, har nu også optimale livsbetingelser i det fri.

Smittepresset stiger markant her i sensommeren og kan eskalere til sydeuropæiske dimensioner.

Har din hund eller kat kløe, er det en god ide, at få kigget pelsen igennem for tegn på lopper.

Lopper er hurtige til at kravle længere ned i bunden af pelsen, så det kan være svært at nå at få øje på dem, når du kæmmer pelsen igennem.

Loppernes eskrementer er til gengæld lettere at få fat på. De ligner kaffegrums, og hvis du kommer dem på et stykke hvidt køkkenrulle og putter vand på, vil du se at de laver rødbrune pletter på papiret, fordi de består af fordøjet / nedbrudt blod. Det er jo din hund eller kats blod, de lever af.

Lopper kan dog også overføre Mycoplasma-infektion til din hund eller kat, som skal behandles, og for mange loppebid kan i det lange løb gøre især din kat allergisk over for loppernes spyt.

Her er det vigtigt, at din kat er loppebehandlet med et middel, der virker før loppen bider. Du kan også få pipetter til kat, der virker mod både lopper og flåter.

Desværre virker loppemidler til at dryppe i nakken sjældent en hel måned til katte, da de soignerer sig dagligt i langt højere grad end hunden.

Derfor er vores bedste aktiv i loppebekæmpelsen – loppesprøjten. Dens kitinhæmmende effekt rammer nemlig kun insekter, og loppen bruger det blandt andet til at danne æg-næb.

En hunloppes æg kan derfor ikke klække, hvis loppemor har suget blod på en hund eller kat, der har fået en halvårlig loppesprøjte hos sin dyrlæge.

Loppesprøjten er helt giftfri for dig og din hund eller kat, og giver sikkerhed for, at I ikke får opbygget et loppecirkus i de perioder, pipetten i nakken har haft for svag effekt.

Loppemidler til loppebekæmpelse

Der findes mange sikre og effektive midler til bekæmpelse af lopper – vi vil gerne vejlede dig om, hvilke der er bedst for jer.

Flåter er et stigende problem i Danmark, især for mennesker. De fleste hunde og katte har antistoffer mod Borrelia bakterien som flåten kan overføre og bliver derfor ikke så hyppigt syge.

Har du spørgsmål til produkter, kan du ringe til os på Tlf. 45 41 19 00

Har du spørgsmål om dit kæledyr, er du velkommen til at spørge os på Facebook

Problemet er, at hvis vi ikke beskytter vores kæledyr mod flåter, samler de dem op i skov og krat når de er ude og smider dem ofte igen i vores haver, hvor en hel koloni af flåter så kan etablere sig til fare for os alle, som færdes i haven.

Igen kan det være en god ide at kende vægten på de dyr der skal behandles så de hverken bliver over- eller underdoseret med medicin.

Dyrenes sundhedsplan

Dyrlægebrevkassen med svar på dit kæledyrs problemer

En dag i Dyrlægehuset i Holte - video

Hvordan virker catandogs - scalar wawes principper

Læs om hvordan de scalare bølger virker (engelsk)

Flåtstop.dk

Indtil år 2009 måtte vi beskytte vore hunde og katte med giftige præparater, der gik ind i dyrenes kroppe, og i flere tilfælde medførte dette alvorlige forgiftninger.

Men nu er der kommet en ny mulighed, idet vi nu ganske nemt kan afskrække flåter og lopper på en helt giftfri måde:  ved at omgive dyrene med et beskyttende lokalt felt baseret på skalare bølger.

Læs mere på flaatstop.dk

 

Vi anbefaler ...

Seniortjek hund

Seniortjek hund

Et seniortjek vil afsløre, om din hund har begyndende eller skjulte sygdomme, som kræver behandling her og nu.
Seniortjek kanin og marsvin

Seniortjek kanin og marsvin

Et seniortjek vil afsløre, om din kanin eller dit marsvin har begyndende eller skjulte sygdomme, som kræver behandling her og nu.
Seniortjek kat

Seniortjek kat

Et seniortjek vil afsløre, om din kat har begyndende eller skjulte sygdomme, som kræver behandling her og nu. Undersøgelsen vil også afsløre, om dyret er disponeret for bestemte sygdomme, som kan forebygges med den rette pleje og diæt....
Sundhedseftersyn

Sundhedseftersyn

Det er utrolig vigtigt for alle kæledyr, at de gennemgår en grundig helbredsundersøgelse hvert år. For hunde og katte svarer et år i deres liv til 7 år af vores
Ormebehandling

Ormebehandling

Ormemidler er blevet receptpligtige for at beskytte vores miljø mod unødige medicinrester samt for at sikre os mod resistens
Neutralisering

Neutralisering

Hvis du ønsker hvalpe eller killinger, kan det være en god ide at beskytte mod graviditet, indtil I er klar til familieforøgelsen.
Loppe- og flåtbekæmpelse

Loppe- og flåtbekæmpelse

Når en hund eller kat kommer hjem med sin loppe kan det være starten til et loppecirkus
Identifikation af hunde og katte

Identifikation af hunde og katte

Det er i Danmark lovpligtigt, at ens hund enten er lyske- eller øre- tatoveret, eller at den er chipmærket, samt at den bærer halsbånd og navneskilt.
Fodring af kæledyr

Fodring af kæledyr

Du er hvad du spiser" og det er din hund også. En ordentlig kost kan forebygge sygdomme og holde dyrene sunde, glade og raske.

Svar på spørgsmål i dyrlægens brevkasse

Er hvidløg godt mod flåter (tæger)?

Spørgsmål:

Hejsa! Jeg giver min hund Frontline for tæger og lopper, men synes der er extrem mange tæger i år, efter vores daglige tur i skoven, piller jeg som regel 10 – 15 løse tæger af hende.

Jeg har hørt at hvidløg skulle være godt, men har også fået at vide flere gange at det bevirker at deres lugtesans bliver ringere, og det er jo ikke godt for en Golden Retriever, som trænes til Jagt.

Ved du om det passer eller om det er en skrøne? Er der andet man kan gøre mod tæger?

Jeg er jo lidt bange for de sygedomme de kan overføre.

Hilsen Pia

Svar:

Kære Pia,

Jeg vil give dig ret i at der er rigtig mange flåter (tæger) i skovene i år. Det virker som om der kommer flere og flere hvert år, og jeg ser som dyrlæge flere og flere tilfælde af den flåtoverførte sygdom Borrelia hos mine patienter. Eksperterne mener, at årsagen dels skyldes klimaforandringerne (mere varme og fugt), dels skyldes, at antallet af rådyr i skovene øges.

Flåten holder til i områder, hvor der er varme og fugt, og derfor findes den udbredt i skovene i Danmark. I områder, hvor jorden er meget sandet, har flåterne svært ved at overleve, da jorden hurtigt tørrer ud om sommeren, og så dør flåterne.

På figuren her er sammenhængen mellem tætheden af rådyr, jordens vandindhold og antal flåter vist grafisk. Kilde: Miljøministeriets hjemmeside.

På figuren her er sammenhængen mellem tætheden af rådyr, jordens vandindhold og antal flåter vist grafisk. Kilde: Miljøministeriets hjemmeside.

Det er rigtig vigtigt at beskytte vores hunde mod flåtangreb og flåt bårne sygdomme. Derigennem beskytter vi også os selv mod de sygdomme, som flåterne overfører.

Hvidløgskapsler er afprøvet på soldater, som skulle opholde sig i områder med mange flåter, og det havde nogen effekt. Problemet med at bruge dette til hunde er, at alle typer af løg er mere eller mindre giftige for hunde, da de indeholder N-PROPYL-DISULFID og S-METHYL-LCYSTEIN SULFOXID som kan forårsage pludselig blodmangel. Hvidløg er mindre giftigt end alm. løg, men følsomheden kan variere fra hund til hund.

Jeg har afprøvet forskellige midler til mine egne hunde – den ene er en Basset Hound – og hun er en sand en flåtmagnet , når hun på sine korte ben stryger igennem underskoven. Det produkt, der virker bedst for mine hunde, var Bayvantic ®.

I forårs- og efterårsmånederne hvor det er værst, kan du overveje dels at give din retriever en hvid T-shirt på, så flåterne ikke så let kan sætte sig fast, dels at søge hen til områder hvor der ikke er så mange flåter, nemlig i sandede plantager, ved stranden og steder hvor der ikke er mange træer.

Har flåten først bidt sig fast, er det vigtigt at få fjernet den indenfor de første 24 timer. Det gøres bedst med en flåttang som fås i forretninger der handler med hundeartikler, og hos dyrlægerne.

Bedste hilsner fra Paulette

5/5 (5)

Giv din bedømmelse her:

Tilbud og gode råd til dit kæledyr

Tilbud og gode råd til dit kæledyr

Få vores tilbud hver måned, med gode råd til pleje og pasning af dit kæledyr.

Så er du tilmeldt, tak, du får en mail som du skal bekræfte, så vi er sikre på du har skrevet rigtigt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This